США оприлюднили докази посилення військової присутності Росії у Лівії

 

Російська Федерація продовжує приховано перекидати військову техніку й обладнання в Лівію у вигляді підрозділів ПВК “Вагнер” для проведення там військових операцій та дестабілізації обстановки в регіоні.

Про це повідомляє ” Укрінформ” в суботу, 25 липня, з посиланням на пресслужбу Пентагону.

“Росія продовжує відігравати деструктивну роль у Лівії шляхом постачання озброєння для угруповання “Вагнер”, – заявив командувач операцій американського командування в Африці, генерал морської піхоти Бредфорд Герінг.

Фото: www.defense.gov

У цьому контексті наведені знімки аерофотозйомки, надані американським командуванням в Африці, на яких зображені літаки Су-24, Іл-76, системи ППО “Панцир”, важкі бронеавтомобілі “Тигр”, іншу бронетехніку та особовий склад, що належать російському угрупованню “Вагнер”.

Фото: www.defense.gov

Як зазначив генерал Герінг, “ці зображення відображають масштабну участь Росії” у ситуації в Лівії. Він наголосив, “тип і обсяги наявної техніки демонструють тверді наміри (РФ, – “Н”) проводити наступальні бойові дії, а не надавати гуманітарну допомогу, та вказують, що Міноборони Росії підтримує ці операції”.

Як наголосив оборонному відомстві США, це доводить, що Російська Федерація продовжує порушувати Резолюцію Ради Безпеки ООН 1970 шляхом активного постачання військової техніки та бойовиків на передові лінії конфлікту в Лівії.

Читайте також:
Росія відправила до Лівії військові літаки, – США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна