Лисичанськ відзначив річницю визволення від російських терористів. ФОТО

 

У Лисичанську на Луганщині відзначили 6-ту річницю звільнення міста від російсько-терористичних бандформувань.

У заходах 25 липня взяли участь голова Луганської ОДА – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, військовослужбовці Об’єднаних сил, ветерани російсько-української війни, учасники бойових дій, волонтери, патріотичні представники громади, повідомляє “Армія інформ“.

Учасники заходу вшанували пам’ять воїнів, які ціною власного життя принесли мир у Лисичанськ та звільнили місто від терору російських окупантів. Присутні поклали квіти до пам’ятних знаків загиблим Героям, згадали поіменно кожного військовослужбовця, схилили голови перед їхнім подвигом у хвилину мовчання.

Під час мітингу-реквієму на місці загибелі генерал-майора Олександра Радієвського Сергій Гайдай, зокрема, зазначив: “Ці дати водночас сумні й щасливі. Не міг навіть уявити, що 22 липня відзначатиму День визволення від російських найманців мого рідного Сєвєродонецька, а 24-го – звільнення від терористів Лисичанська, в якому народився мій прадід. Це війна… і дуже велику ціну платять найкращі сини й доньки України за мир на нашій землі. На жаль, війна триває і кожний мій робочий день починається з довідки з числами “200” та “300”.

Голова ОДА/ВЦА вручив лист подяки колишньому начальнику штабу батальйону “Донбас” Сергію Акимовичу.

Під час мітингу виступив Сергій Ружицький, який встановив український прапор над Лисичанською міськрадою 24 липня 2014 року. “Україна – велика європейська держава, але зайвої землі – ні клаптя!” – сказав він.

Багатьох військових, які визволяли місто, нагородили відзнаками, зокрема медаллю “За заслуги перед містом”.

Учасники боїв за Лисичанськ, волонтери й містяни провели автопробіг вулицями міста і пройшли урочистою ходою з національними прапорами та величезним синьо-жовтим полотнищем, скандуючи патріотичні гасла.

Військовослужбовці ОС традиційно влаштували на проспекті Перемоги показ зразків військової техніки, а військовий оркестр додав святкового настрою концертною програмою.

Фотогалерея від АрміяInform:

святкування 6-ї річниці звільнення Лисичанська - 2020_6 святкування 6-ї річниці звільнення Лисичанська - 2020_7 святкування 6-ї річниці звільнення Лисичанська - 2020 святкування 6-ї річниці звільнення Лисичанська - 2020_4 святкування 6-ї річниці звільнення Лисичанська - 2020_1 святкування 6-ї річниці звільнення Лисичанська - 2020_3
<
>

Читайте також:
Кров Слов’янська: 82 загиблі українські воїни – ціна звільнення міста

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна