“Символ поневолення”: у Чикаго на вимогу протестувальників знесли пам’ятник Христофору Колумбу

 

Влада американського міста Чикаго демонтувала монумент Христофора Колумба на вимогу протестувальників.

Про це повідомляє Daily Mail.

Як пише видання, 17 липня біля пам’ятника Колумбу у чиказькому Грант-парку почалися сутички протестувальників із поліцейськими.

Протестувальники вимагали знести статую Колумба і заявляли, що готові штурмувати її самостійно. Тоді поліцейським Чикаго довелося стати в оточення навколо пам’ятника, а потім взагалі застосувати сльозогінний газ. Загалом упродовж тижня поранення або травми під час протистояння отримали 49 силовиків.

А такий вигляд пам’ятник Колумбу в Чикаго мав донедавна

Зрештою пам’ятник, який протестувальники назвали символом поневолення, для захисту від вандалів був закритий пластиковим чохлом. А потім мер Чикаго Лорі Лайтфут віддала розпорядження його знести.

Про те, куди відвезуть демонтовану статую, не повідомляється.

Тим часом мер Лайтфут погодилася на введення в місто федеральних силовиків, яких президент США Дональд Трамп відправив “навести порядок”.

Після цього протестувальники, не задовольнившись знесенням пам’ятника, почали збиратися на демонстрацію вже біля будинку міської голови.

Це вже не перший пам’ятник відкривачу Америки, який постраждав унаслідок протестів, що сколихнули США після загибелі 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Нагадаємо, він помер під час затримання білим офіцером поліції Дереком Шовеном, який коліном притис його шию до землі й не відпускав.

На початку липня в Балтиморі, штат Меріленд, протестувальники знесли з постаменту статую Христофора Колумба і викинули її в води затоки.

Ще один пам’ятник був знесений в червні у місті Річмонд (штат Вірджинія).

Читайте також:
День скасування рабства у США відзначили новими протестами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна