Росія відмовляється затвердити 13 районів для розмінування на Донбасі

 

Російська Федерація відмовляється затвердити вже узгоджені для розмінування 13 районів в зоні військового конфлікту на Донбасі.

Як передає “Укрінформ”, про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 23 липня, постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк.

“Ми вітаємо домовленість у ТКГ про додаткові заходи щодо закріплення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 години 27 липня. Україна повністю зобов’язується виконувати узгоджені заходи та розраховує, що російська сторона також виконає взяті на себе зобов’язання. Водночас ми не можемо висловити аналогічний оптимізм щодо інших безпекових заходів, щодо яких зараз ведуться переговори в рамках ТКГ, включаючи розведення військ та техніки, а також відведення важкого озброєння та розмінування. Найбільш тривожним щодо останнього питання є те, що російська сторона відмовляється затвердити вже узгоджені 13 районів для розмінування”, – сказав Цимбалюк.

Очільник місії України при ОБСЄ наголосив, що Росія та її представники в ОРДЛО публічно вимагають повного виконання всіх політичних положень Мінських домовленостей, але “продовжують блокувати будь-яке просування на політичному треку мінських переговорів”.

Як інформувала “Новинарня“, окупанти дистанційно мінують Донбас забороненими протипіхотними мінами ПОМ-2.

Читайте також:
Земля з мін. Якою ціною Україна розміновує Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна