“Не покарання, а вшанування”: в Генштабі пояснили ідею облікувати армійців-майданівців

 

Наказ Командування Сухопутних військ про створення списків діючих військовослужбовців, які брали участь у Революції Гідності, мав первинний задум вшанування, а не покарання армійців-майданівців.

Про це в коментарі “Новинарні” розповів начальник Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України полковник Богдан Сеник.

Він фактично підтвердив наявність таких розпоряджень та той факт, що вони по лінії МПЗ (морально-психологічного забезпечення) виходять із частин і військоматів, які підпорядковуються Командуванню Сухопутних військ.

За словами речника Генштабу, обставини появи згаданих розпоряджень ще з’ясовуються, однак, попередньо, наявна помилка в комунікуванні такої ініціативи.

Полковник Сеник розповів, що потреба в обліку діючих військовослужбовців ЗСУ, які брали участь у Революції Гідності, була сформульована після прощання на Майдані Незалежності із загиблим Героєм України Тарасом Матвіївим. У цьому заході брали участь вищі командувачі й керівники ГШ та МОУ, і потрібно було оперативно організувати в Києві ритуал вшанування загиблого військовослужбовця-майданівця.

Відтак, пояснює представник Генштабу, з’явилася ініціатива визначити в лавах ЗСУ учасників Революції Гідності заздалегідь.

“Не для покарання, а саме для вшанування”,

– наголосив начальник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ.

Він уточнив, що йдеться, наприклад, про можливість підготовки нагородження таких військових до пам’ятних дат тощо.

При цьому, відповідаючи на запитання “Новинарні“, Богдан Сеник погодився, що на існуючому політичному тлі така подача ініціативи в наказах СВ ЗСУ сприймається в негативному ключі.

“Потрібно було б вказати сенс задуму в преамбулі наказів”, – зазначив речник ГШ.

Читайте також:
У Збройних силах складають списки військових-майданівців

“Ініціативна безтолковість”: командування Сил логістики намагається цензурувати військових у соцмережах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна