Доба ООС: 17 ворожих обстрілів, 152-мм артилерія на Луганщині, ЗСУ – без втрат

 

Упродовж 19 липня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню.

Ворог обстріляв позиції  ЗСУ використовуючи заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 152 мм і 122 мм, 120-мм та 82-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, повідомляє пресцентр штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок), по захисниках Луганського ворог п’ять  разів відкривав вогонь, щораз змінюючи калібр на все більший – артилерійські системи 152-го та 122-го калібру, 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. Артилерійські системи калібру 122 мм та 120-мм міномети агресор також застосував неподалік Причепилівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) противник чотири рази обстріляв українських захисників біля Водяного. На цій ділянці фронту ворог використовував гранатомети різних систем, кулемети та стрілецьку зброю.

Поблизу Старогнатівка та Лебединського по українських опорних пунктах окупанти задіяли великокаліберні кулемети.

А по українських воїнах біля Талаківки загарбники неодноразово відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Ще один факт ворожої активності з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї відмітили в передмісті Авдіївки.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників немає.

За даними розвідки, минулої доби українські захисники знищили одного та поранили шістьох загарбників.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, по українських воїнах поблизу Миронівського агресор використав артилерійські системи 122-мм калібру 120-мм міномети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, противник із ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів обстріляв захисників Мар’їнки.

За наявною інформацією втрат за поточну добу серед українських воїнів немає.

Читайте також:
“Нас треба якось звідси виколупати. Лишається тільки САУ”. Як воює на Світлодарці “королівська” бригада

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна