Сеітаблаєв оголосив кастинг на головні ролі у виставі “Лісова пісня” кримськотатарською мовою

 

Режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв оголосив кастинг на головні ролі у виставі “Orman türküsi. Лісова пісня” кримськотатарською мовою.

Про це він написав у четвер, 16 липня, на сторінці у фейсбуці.

“Шукаємо виконавців головних ролей – Німфи і Лукаша, Матері й Килини. Це складна, але цікава задача. Певний творчий виклик”, – зазначив режисер.

Охочі взяти участь у кастингу на першому етапі мають надіслати заявку та своє портфоліо на електронну адресу: [email protected].

У відповідь кожен заявник отримає текст сцени кримськотатарською мовою.

На наступному етапі кастингу учасникам потрібно відзняти власні відеопроби і надіслати їх мені знову на пошту.

“Це складне, але цікаве завдання. Певний творчий виклик. Заздалегідь буду вдячний, якщо до проби ви додасте уривок будь-якого танцю, пластичного етюду і трошки натякнете на вокал. Чекаю з хвилюванням і нетерпінням”, – пише Сеітаблаєв.

Напередодні режисер повідомив, що почав роботу над постановкою вистави за драмою-феєрією української поетеси Лесі Українки “Лісова пісня” в перекладі кримськотатарського поета Юнуса Кандимова “Orman tyrkysy”.

Режисер зазначив, що ще в 2003 році ставив цю виставу в Сімферополі, а тепер “він повернеться в новому форматі”.

Читайте також:
Сеітаблаєв зніме фільм про легендарний рейд 95-ї бригади на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна