ВМС влаштували раптові військові навчання в акваторії Чорного моря. ФОТО

 

В акваторії Чорного моря Військово-Морські сили ЗС України провели міжвідомчі та міжвидові тренування з реагування на кризові ситуації в морі.
Тренування відбулося раптово та без попереджень.

Про це в п’ятницю, 17 липня, повідомили в пресцентрі Генерального штабу ЗСУ.

Мета тренувань: перевірка сил та засобів, що залучаються до виконання завдань посилення охорони та оборони важливих морських об’єктів, а також налагодження взаємодії під час спільного виконання завдань.

Фото: пресцентр ВМС ЗСУ

Легенда тренувань: виявлено рух неозначених надводних об’єктів в українських територіальних водах.

“З метою попередження незаконного захоплення елементів економічної інфраструктури України у Чорному морі, перед військовими було поставлено завдання з розвідки, висування сил і засобів, десантування, посилення охорони та відбиття нападу умовного противника з виконанням практичних бойових стрільб”, – інформують у пресцентрі ГШ ЗСУ.

Фото: пресцентр ВМС ЗСУ

“Під час тренування, підрозділи підвищували спроможності з питань організації взаємодії з реагування на кризові ситуації із застосуванням міжвидових та міжвідомчих угрупувань з відпрацюванням активних дій, враховуючи особливість та специфіку кожної тактичної групи. Результатом таких тренувань є відпрацювання єдиного підходу до виконання завдань у складі міжвідомчих груп в рамках впровадження стандартів НАТО”, – зазначив командувач Військово-Морських сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

Слід зазначити, що тренування відбулось раптово, без попереджень, і це дало можливість фактично оцінити підготовку особового складу до будь-яких ситуацій пов’язаних із забезпеченням оборони, територіальної цілісності та недоторканості України.

Читайте також:
У відповідь на маневри РФ Україна готує дзеркальні навчання під Кримом “Об’єднані зусилля-2020”, – Таран

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна