“Про протипожежне обладнання для гелікоптерів МВС домовлялися від початку”, – посол Франції

 

Обладнання для гасіння пожеж від самого початку було включено в угоду між компанією Airbus Helicopters та Міністерством внутрішніх справ України про постачання 55 французьких гелікоптерів для виконання завдань ДСНС, Прикордонної служби, Нацгвардії та інших служб у структурі МВС.

У цьому “Новинарню” запевнили в посольстві Франції, коментуючи попередню інформацію про те, що українська сторона нібито відмовилася від пропозиції французьких партнерів обладнати гелікоптери протипожежним устаткуванням.

“Розгортання сучасного флоту з 55 вертольотів у конфігурації та з оснащенням, адаптованим до різних потреб, повинно забезпечити можливість виконання по всій території України широкого спектру публічно корисних місій службами в структурі МВС.

Різноманітне обладнання, пов’язане з виконанням зазначених місій цим вертольотним флотом, включаючи боротьбу з пожежами, було включено із самого початку в угоду між компанією Airbus та Міністерством внутрішніх справ України”, – запевнив надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні Етьєн де Понсен у розширеному коментарі для “Новинарні“.

Нагадаємо, загалом проєктом, який розпочався наприкінці 2018 року, передбачено поставку французьких гелікоптерів трьох різних моделей, а також підготовку пілотів і техніків та створення потужностей з технічного обслуговування в Україні.

“Зокрема, компанія Airbus здійснить поставку Державній службі з надзвичайних ситуацій семи вертольотів моделі H-225 в антипожежній конфігурації.

Перший із цих семи апаратів буде поставлений у листопаді 2020 року, оскільки комплектація певним обладнанням потребує значних модифікацій базової моделі. Ще два H-225 будуть поставлені ДСНС у конфігурації SAR (Search & Rescue) для задіяння у місіях з транспортування поранених або евакуації”, – роз’яснив пан де Понсен.

Він також додав, що “всі поставки та оснащення додатковим обладнанням чотирьох уже поставлених вертольотів будуть завершені протягом 2022 року“.

Посол наголосив, що залучення перших доставлених в Україну гелікоптерів до виконання  важливих місій (медична евакуація, гасіння пожеж, допомога населенню в умовах повеней тощо) “одразу ж продемонстрували ефективність цього проєкту”, і “подальше розширення проєкту та продовження поставок лише посилять спроможність України виконувати життєво важливі завдання в інтересах її населення”.

Нагадаємо, раніше в розмові з кореспондентом “Новинарні” очільник дипломатичної місії Франції зазначав, що вже поставлені в Україну гелікоптери не мають обладнання для гасіння пожеж, тому що українська сторона від цього відмовилася, проте згодом змінила свою думку.

Читайте також:
Наступного тижня буде підписано контракт на закупівлю для ДПСУ французьких патрульних катерів OCEA

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна