За пів року СБУ запобігла трьом терактам, – Баканов

 

За останні шість місяців співробітники Служби безпеки України запобігли трьом терактам і затримали чотирьох осіб, причетних до їх підготовки.

Про це голова СБУ Іван Баканов заявив у четвер, 16 липня, під час координаційної наради керівників правоохоронних органів держави, що відбулася в офісі генерального прокурора.

Так, у квітні СБУ виявила підривника, який раніше встановив вибуховий пристрій біля входу до торгового центру “Французький бульвар” у Харкові.

У червні – затримала колишнього військового, який намагався закласти чотири міни на території госпіталю у Сєвєродонецьку та станції Рубіжне.

У липні СБ бойовика ЛНР, який збирався підірвати цистерни з аміаком на території ПАТ “Сєвєродонецьке об’єднання “Азот”.

Також, за інформацією СБУ, цього року суди вже винесли 28 вироків за терористичну діяльність і 16 – за створення терористичної групи чи організації̈.

Зокрема, 5 років в’язниці отримала особа, яка за завданням так званого “МДБ ЛНР” планувала вибух у житловому масиві Запоріжжя. Також по 5 років отримали злочинці, що намагалися вчинити диверсію у харківському метрополітені та водоканалі.

Читайте також:
СБУ затримала ватажків угруповання, які причетні до вчинення 18 терактів на території України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна