На Львівщині заблокували будівництво “самодіяльного” храму Московського патріархату

 

У Золочеві Львівської області заблокували будівництво церкви УПЦ МП.

На початку липня міський голова Золочева Ігор Гриньків заявив, що у місті на вул. Труша, 9, на приватному обійсті розпочали будівництво церкви Московського патріархату, пише “Високий замок”.

Зазначається, що наразі спорудили вагончик для моління, а поруч заливають фундамент для стаціонарної будівлі храму.

Журналісти також пояснюють, кому належить земля, на якій задумали спорудити церкву.

Відомо, що цю ділянку свого часу придбала 22-річна Ольга Шаховал, місцем народження якої зазначено Почаїв Тернопільської області, де є лавра Московського патріархату.

Будівництво релігійної споруди відбувається після отримання дозволів Держархбудінспекції у Львівській області, як “реконструкція з розширенням садибного будинку (індивідуального будинку)”.

“Будову обнесли глухим парканом. У вагончику вже відбуваються релігійні богослужіння, про що свідчать сусіди. Люди обурені й вскатегорично проти такого одіозного сусідства. Золочівські депутати влаштовували нічні чергування біля цієї ділянки, аби завадити будівництву”, – пише видання.

Позачергова сесія Золочівської міськради винесла рішення про недопущення будівництва храму УПЦ МП.

Біля обійстя на вул. Труша, 9 відбулися загальні збори золочівської громади, які своєю резолюцією підтримали рішення міськради.

“Збори вимагають від Ольги Шаховал усунути порушення державних будівельних норм, тобто демонтувати незаконно встановлену огорожу та вивезти з території міста самовільно встановлений металевий павільйон, який використовується для проведення релігійних обрядів УПЦ МП”, – передає місцеве ЗМІ.

Також збори звернулися до голови ЛОДА Максима Козицького, обласної Держархбудінспекції, Нацполіції, народних депутатів.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький так прокоментував ситуацію:

“Повідомляю, що станом на сьогодні у Золочеві не зареєстровано релігійних організацій УПЦ Московського патріархату, жодна така організація не зверталася із заявою щодо реєстрації статуту. Але треба сказати, що релігійні організації в Україні можуть діяти і без державної реєстрації. Закон їм цього не забороняє. На мою особисту думку, споруджувати на Львівщині храм конфесії, яка своїм центром має Москву, — аморально. Якщо будівництво несанкціоноване, то його мають перевірити правоохоронні та контролюючі органи. А ЛОДА, зі свого боку, забезпечить об’єктивність та неупередженість такої перевірки”.

Читайте також:
Храм МП, де молиться голова СБУ Баканов, вшанував російських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна