ДБР імітувало вбивство заступника мера Черкас та затримало замовника

 

Слідчі Державного бюро розслідувань заявляють, що запобігли замовному вбивству заступника міського голови Черкас, а самого замовника затримали.

Про це надвечір в четвер, 16 липня, повідомили в пресцентрі ДБР.

“Один з депутатів Черкаської міської ради через особистий конфлікт на тлі розподілу сфер впливу за грошову винагороду намагався організувати умисне вбивство заступника міського голови міста Черкас”, – інформує пресслужба відомства.

Зазначається, що депутат знайшов посередника, якому доручив підібрати виконавця вбивства та сплатив йому завдаток.

“У ході спільної багатоходової спецоперації, правоохоронці імітували вбивство заступника міського голови та після передачі грошей, в якості оплати за злочин, затримали його організатора”, – повідомляють у ДБР.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому депутату про підозру у підготовці та організації умисного вбивства та його замовлення (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 15, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України) й обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення на строк від 10 до 15 років.

Як інформувала “Новинарня“, 16 липня міський голова Черкас Анатолій Бондаренко повідомив про зникнення свого заступника Юрія Ботнара.

Читайте також:
У Києві імітували вбивство у будівлі в лісі: СБУ затримала замовника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна