Через пандемію восьмеро українських військових зі складу місії НАТО повернулися з Афганістану

 

Через поширення коронавірусу восьмеро українських військовослужбовців тимчасово повернулися зі складу тренувально-дорадчої місії НАТО “Рішуча підтримка” в Ісламській Республіці Афганістан.

Про це в середу, 15 липня, передає “Армія інформ”.

“У рамках виконання заходів боротьби з розповсюдженням коронавірусу COVID-19 на виконання рішення сторони Альянсу здійснено тимчасове повернення восьми військовослужбовців Збройних Сил України та одного мінно-пошукового собаки зі складу тренувально-дорадчої місії НАТО “Рішуча підтримка” в Ісламській Республіці Афганістан”, – йдеться в повідомленні.

Видання нагадує, що штабні офіцери місій ООН та НАТО виконують обов’язки у складі багатонаціональних штабів відповідних місій та операцій ООН.

Щоб розширити участь України у складі міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки, одного військовослужбовця Збройних сил України планують направити до складу багатопрофільної інтегрованої місії ООН зі стабілізації в Малі.

Наразі також триває нормативно-правове врегулювання направлення національного персоналу (офіцерів штабу) до складу місії НАТО в Іраку.

Загалом на даний час військовослужбовці ЗС України виконують завдання в дев’ятьох міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки в семи країнах світу та в районі Аб’єй (Африка).

Військовослужбовці українського національного контингенту 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації несуть службу в ДР Конго, а військові українського національного контингенту зі складу багатонаціональних сил НАТО KFOR – у Косові.

Читайте також:
Індія передала ЗСУ вакцини для українських миротворців у ДР Конго

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна