Артилерія ВМС відпрацювала оборону узбережжя та знищення ворожого десанту

 

На одному з полігонів півдня України ЗС України відбулися командно-штабні навчання артилерійських військ берегової оборони ВМСУ.
Артилеристи на практиці відпрацювали завдання з недопущення висадки десанту під час оборони морського узбережжя та ураження повітряного десанту в тилу своїх військ.

Про це в середу, 15 липня, повідомив пресцентр 406-ї окремої артилерійської бригади ВМС ЗСУ імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова.

“Особливістю проведення навчань є проведення бойових стрільб у складі артилерійської бригади в нічний час по морських надводних цілях, у тому числі, із застосуванням широкого кола технічних засобів розвідки та в умовах застосування противником засобів радіоелектронної боротьби”, – підкреслили у військовій частині.

Під час навчань артилеристи відпрацювали нормативи і вдосконалювали навички щодо підготовки та ведення бойових дій в обороні, виконали завдання з вогневого ураження противника.

Фото: пресслужба 406 оабр ім. генерал-хорунжого Олексія Алмазова ВМС ЗС України

“Напередодні виконання вогневих завдань була проведена розвідка умовного противника, визначені координати цілей. В ході навчань здійснювалась протидія диверсійно-розвідувальним групам умовного противника, велась РХБ розвідка місцевості та районів виконання завдань”, – переповідають армійці хід навчань.

Як зазначив заступник командувача морської піхоти – начальник артилерії полковник Олександр Сук, метою навчань є перевірка злагодженості дій підрозділів, які входять до складу окремої артилерійської бригади, готовність до виконання завдань за призначенням, умінь командирів усіх рівнів, підвищення їх практичних навичок.

Набутий у ході навчань досвід є вкрай важливим, після обробки результатів він буде узагальнений та впроваджений для підготовки інших частин і підрозділів артилерії.

Нагадаємо, в першій половині липня на полігоні “Широкий Лан” відбулися маштабні навчання “Гвардія-2020”.

Читайте також:
У Криму морська авіація окупантів відпрацювала удари кораблях “умовного противника”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна