У РФ із трубопроводу “Норнікеля” витекли десятки тонн авіапального

 

На півночі Російської Федерації через прорив трубопроводу, що належить компанії “Норнікель”, розлилися майже 45 тонн авіаційного пального.

Про це в неділю, 12 липня, повідомила пресслужба компанії “Норнікель”.

“Близько 11:15 при перекачуванні авіаційного палива в районі с. Тухард сталася розгерметизація трубопроводу, що належить “Норильсктрансгазу”, – йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, через розгерметизацію, що тривала приблизно 15 хвилин, стався розлив близько 44,5 тонни пального.

На місце події направили аварійні служби, загрози життю і здоров’ю людей немає.

29 травня в Норильську стався розлив понад 20 тисяч тонн дизельного палива на проїжджу частину під’їзної дороги до ТЕЦ-3 “Норильськ-Таймирської енергетичної компанії”. Пізніше пальне потрапило в дві річки – Далдикан і Амбарна, а звідти в озеро Пясино.

28 червня російська “Новая газета” виявила, що “Норнікель” продовжує зливати промислові відходи в озеро Пясино.

З хвостосховища “Талнахської збагачувальної фабрики”, що належить “Норнікелю”, насоси перекачували воду і зливали в тундру, вона струмками впадає в річку Хараєлах, яка доходить до озера Пясино. Вода забруднена важкими металами, сірчистою кислотою і поверхнево-активними речовинами, повідомляло видання.

Екологи організації Greenpeace заявили, що аварія в Норильську стала першою аварією такого масштабу у заполярній Арктиці. Схожа аварія такої величини траплялася 30 років тому біля берегів Аляски.

Читайте також:
В окупованому Криму пересохли та перетворилися в струмки дві річки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна