Німеччина пропонує Євросоюзу покарати РФ санкціями за кібератаку на Бундестаг

 

Німецький уряд на початку червня запропонував країнам-членам ЄС спільно ввести санкції проти Росії за масштабну кібератаку на німецький бундестаг п’ять років. Рішення поки не ухвалене.

Про це поінформував сайт Deutsche Welle в неділю, 12 липня, з посиланням на копію офіційної відповіді уряду на так званий малий запит фракції Лівої партії в парламенті ФРН.

Уряд Німеччини вважає, що до кібератаки на Бундестаг причетна російська військова розвідслужба ГРУ.

Якщо країни ЄС приймуть пропозицію Німеччини, це стане першим випадком застосування режиму санкції ЄС за кібератаки – законодавства, прийнятого ще в 2017 році.

В офіційній відповіді на запит фракції Лівої партії йдеться, що “федеральний уряд обґрунтував пропозицію про введення санкцій в рамках ЄС матеріалами, отриманими як від розвідслужб, так і з загальнодоступних джерел”.

Минулого року країни ЄС торік погодили режим, який дозволяє блоку вводити санкції у зв’язку з кібератаками, включаючи заборони на поїздки і заморожування активів. Це частина ширшого використання дипломатичних інструментів для запобігання кібератак на країни ЄС.

Як інформувала “Новинарня“, наприкінці травня МЗС Німеччини викликало на розмову посла РФ Сергія Нечаєва через хакерську атаку на Бундестаг в 2015 році, за якою, як підозрюють, стоїть Росія.

Читайте також:
У США російського хакера Нікуліна визнали винним у зломі 117 млн акаунтів із соцмереж

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна