Нові втрати: окупанти розстріляли групу, яка евакуйовувала військового ОС, що підірвався біля Зайцевого

доповнено

Поблизу села Зайцеве, що під Горлівкою Донецької області, російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського військового, котрий раніше 13 липня загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої. Унаслідок цього загинув ще один військовий – медик з евакуаційної групи.

Про це надвечір у понеділок, 13 липня, інформує пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

“Отримавши підтвердження режиму “тиша”, група евакуації в білих касках із розпізнавальними знаками не встигла дійти до тіла полеглого декілька метрів. У цей час ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї. Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів”, – розповідають у пресцентрі.

Внаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, одного військовослужбовця було поранено, ще один – отримав бойове травмування.

За даними з соцмереж, втрат зазнав підрозділ морської піхоти ЗСУ.

Журналіст, воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко розповів, що загиблий – розвідник, про евакуацію було домовлено з бойовиками, українські медики були відповідним чином екіпіровані, однак ворог влаштував засідку.
За даними Цаплієнка, крім медика, загинула ще одна особа.

“Не можу отямитись від ненависті та безсилля. Сьогодні зранку під Горлівкою загинув наш розвідник. Про евакуацію тіла домовлялися через ОБСЄ та СЦКК. Домовились. Бойовики погодились. Для евакуації вийшла група з дев’яти наших військових разом із представником СЦКК. Під гарантії ОБСЄ. Всі були в білих шоломах та спеціальних жилетах. І всі потрапили в потрійну засідку. Групу, попри всі гарантії, почали обстрілювати з трьох сторін. Двоє наших людей, один з яких медик, загинули на місці”, – пише журналіст у соцмережі.

“Підступне вбивство медика, на якому були усі відповідні маркування є черговим свідченням того, що російсько-окупаційні підрозділи навіть не збираються дотримуватися жодних міжнародно-правових норм”, – наголосили у штабі ОС.

Наразі тіла загиблих та поранений воїн залишаються на місці обстрілу. Тривають переговори з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації, інформують у штабі ОС.

Як інформувала “Новинарня“, поблизу Зайцевого на Донеччині у понеділок, 13 липня, на невідомому вибуховому пристрої підірвався та загинув військовослужбовець Збройних сил України.
Раніше цього ж дня біля села Славне Мар’їнського району внаслідок обстрілу загинув солдат 79 одшбр Євген Чумаченко.
Відтак за день 13 липня в Об’єднаних силах уже троє полеглих. А з початку місяця – п’ятеро.

Читайте також:
24 омбр імені короля Данила попрощалася з Героєм України Тарасом Матвіївим. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна