На Луганщині рятувальники продовжують гасити осередки лісової пожежі

 

У Новоайдарському районі Луганської області станом на ранок понеділка, 13 липня, спостерігають тління окремих осередків лісової пожежі, що виникла 6 липня, триває її ліквідація.

Про це інформує пресслужба ДСНС.

“Станом на 7:00 13 липня відкритого вогню немає, спостерігається тління окремих осередків лісової підстилки та деревини (16, 46 і між 27, 35 і 90 кварталами Боровського лісництва)”, – йдеться в повідомленні.

Приблизна площа пройдена вогнем склала понад 5 тисяч га.

Всього до ліквідації пожежі залучено 714 осіб та 160 одиниць техніки, з них від ДСНС – 359 людей особового складу та 82 одиниці пожежно-рятувальної та іншої спеціальної техніки.

Також на місці пожежі розгорнули оперативний штаб, пункт життєзабезпечення, працює оперативна група ДСНС.

Як інформувала “Новинарня“, 6 липня поблизу села Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га. 7 липня пожежу було локалізовано, але у зв’язку з поривчастим вітром та високою температурою повітря пожежа поширилася на село Смолянинове.
Унаслідок пожежі загинули п’ятеро людей, дев’ять осіб були госпіталізовані.
На засіданні ТКГ 8 липня Україна вимагала повного припинення вогню через пожежі на Луганщині й отримала гарантії безпеки для польотів цивільних повітряних суден ДСНС для гасіння.
Відповідне рішення було прийняте на засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ).

Читайте також:
На Київщині загорілося сміттєзвалище, – ДСНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна