СБУ на митниці викрила схему імпорту спецтехніки з Європи

 

Співробітники Служби безпеки України задокументували схему сірого імпорту вантажних автомобілів та спецтехніки з Євросоюзу, організовану посадовцями одного із митних постів Житомирської області.

Про це в п’ятницю, 10 липня, поінформувала пресслужба СБУ.

“За попередньою версією слідства, корупційний механізм організував керівник митного посту разом із трьома підлеглими – головними державними інспекторами. Протягом 2018-2019 років посадовці за винагороду сприяли фірмам-імпортерам у незаконному ввезенні та розмитненні транспорту за пільговими умовами. Комерсанти зазначали у товарно-супровідних документах недостовірні дані щодо технічних характеристик та року випуску автомобілів, штучно занижуючи розмір обов’язкових платежів до держбюджету. Натомість посадовці митного посту “не помічали” цих невідповідностей”, – йдеться у повідомленні.

СБУ ініціювала проведення низки експертиз і перевірок, які засвідчили, що через функціонування корупційного механізму державний бюджет не отримав майже чотири мільйони гривень акцизного збору та податку на додану вартість.

За матеріалами Служби безпеки керівнику митного посту та трьом його підлеглим повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вирішують питання щодо відсторонення чиновників від займаних посад та обрання їм міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Читайте також:
СБУ заявила, що викрила мільйонні розкрадання на Житомирському бронетанковому заводі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна