У Соледарі на Донеччині відкрили Центр безпеки громадян

 

У Соледарі Донецької області в четвер, 9 липня, відкрили 12-й Центр безпеки громадян.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС, головною метою центру є надання повного спектру безпекових послуг громадянам.

“Перший Центр безпеки громадян, який був відкритий на території області, мав площу 180 квадратних метрів. Сьогодні ми відкрили новий сучасний підрозділ, вдвічі більший”, – сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, додавши, що до кінця року на Донеччині відкриють ще чотири схожі центри.

Він зазначив, що таке підвищення рівня захисту території громад Донецької області є результатом спільної роботи з обласною державною адміністрацією у рамках підписаного в 2015 році меморандуму.

Своєю чергою голова ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що відтепер 20 тисяч  мешканців громади в умовах наближеності до лінії розмежування отримають гарантію повної безпеки у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

“У цій будівлі під одним дахом нестимуть службу не лише рятувальники, а й уперше – піротехнічний розрахунок Державної служби України з надзвичайних ситуацій, який зможе оперативно реагувати у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Такі впровадження особливо важливі у населених пунктах, що розташовані поблизу лінії розмежування”, – сказав Чечоткін.

Він також наголосив, що останні події в Луганській області, де лісова пожежа знищила в Смоляниновому 23 житлові будинки і призвела до загибелі п’яти осіб, спонукають до перегляду ставлення до безпеки загалом.

Читайте також:
На Донеччині засудили чоловіка, що вдарив перехожу за українську мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна