МОЗ вирішує, в якій формі починати навчання у школах із 1 вересня

 

Міністерство охорони здоров’я ще не прийняло рішення щодо навчання у школах із 1 вересня 2020 року в умовах епідемії COVID-19, яка триває. МОЗ визначає, за яких умов діти можуть навчатися у звичайному режимі, коли – у дистанційному, також розглядається варіант змішаного навчання.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу в п’ятницю, 10 липня.

“Ми хочемо, щоб наші діти повернулися до звичайного режиму навчання. Особливо 1 вересня, коли діти йдуть в перші класи. Але COVID-19 вносить свої корективи, тому зараз в умовах адаптивного карантину розробляємо механізми і правила, в який спосіб наші діти будуть навчатися. За яких умов вони можуть навчатися у звичайному режимі, а за яких – в дистанційному, та як ми можемо поєднати ці два способи”, – сказав глава МОЗ.

Степанов анонсує остаточні рішення з цього приводу за сім-десять днів.

“Разом з Міністерством освіти та науки ми розробляємо відповідні правила та алгоритми. Протягом тижня, максимум десяти днів, ми все пропишемо і повідомимо, в який спосіб за яких умов та як будуть навчатися наші діти в наступному навчальному році”, – сказав Степанов.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначав, що діти зможуть повернутися до шкіл за умов помірного розвитку епідемії та з дотриманням заходів безпеки. За його словами, дистанційний освітній процес має залишатися можливим під час пандемії, але не повністю заміняти традиційне навчання.
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявляв, з 1 вересня діти можуть піти в школу, але навчальний процес все одно буде видозмінений.

Станом на 10 липня 2020 року в Україні три дні поспіль фіксується понад 800 нових випадків коронавірусної інфекції, але їх почало перевищувати число тих, хто одужав.

Читайте також:
Уроки вірусу.
Дистанційна школа під час карантину: нові виклики і вікно можливостей для системи освіти

З дітьми в чотирьох стінах: як люди, які люблять малюків, допомагали пережити карантин їхнім батькам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна