Мін’юст закриває вісім колоній

 

У Міністерстві юстиції визначили вісім установ виконання покарань, які оптимізують.

Про це в четвер, 9 липня, повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька у фейсбуці.

“6 липня відбулося засідання комісії з оптимізації установ виконання покарань, на якому було прийнято рішення про оптимізацію таких установ – Ковальська виховна колонія, Черкаська виправна колонія №62, Дергачівська виправна колонія № 109, Жовтоводська виправна колонія №26, Ігренський виправний центр №133, Чорноморська виправна колонія №74, Ширяївський виправний центр №111 та Устинівський виправний центр №37. Розроблена “дорожня карта”, план заходів, які відбуватимуться після ухвалення такого рішення”, – сказала Висоцька.

За її словами, це дозволить зменшити поточні та капітальні видатки на утримання системи кримінально-виконавчої служби.

Висоцька зазначила, що засуджених із цих установ перемістять в кращі умови утримання, а персонал звільнять.

Заступниця міністра запевнила, що звільненим працівникам запропонують роботу в найближчих установах або в міжрегіональних управліннях Міністерства юстиції.

“І ми анонсували і підтверджуємо, що майнові комплекси, на яких були розміщені установи виконання покарань, які підлягають консервації, будемо пропонувати інвесторам для того, щоб покращувати нашу інфраструктуру, зокрема, ремонтувати або будувати нові слідчі ізолятори”, – додала Висоцька.

Нагадаємо, раніше очільник Мін’юсту Денис Малюська заявив, що у Верховні Раді зареєстрували законопроєкт, який дозволить продавати з молотка певні в’язниці.

Читайте також:
Мін’юст пропонує скасувати люстрацію чиновників Компартії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна