На Чорному морі закінчився масштабний збір-похід суден ВМСУ з авіацією та морпіхами. ФОТО

 

В акваторії Чорного моря закінчився збір-похід суден Військово-Морських сил ЗС України.

Про це в середу, 8 липня, повідомила служба зв’язків з громадськістю Командування ВМСУ.

“Протягом п’яти діб в акваторії Чорного моря був проведений збір-похід кораблів, катерів та суден національного флоту з метою відпрацювання елементів бойової підготовки, злагодженості підрозділів різнорідних сил та демонстрації їх присутності в Чорноморському регіоні. Окрім корабельно-катерного складу, в заході взяли участь підрозділи морської піхоти, морської авіації і тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України”, – розповіли у флотській пресслужбі.

У ході збору-походу учасники відпрацювали низку тактичних вправ, серед яких висадка морського десанту на необладнане узбережжя в умовах панування противника в морі та повітряному просторі, ведення мінно-загороджувальних дій, захист морських комунікацій, недопущення блокування пункту базування тощо.

На завершення навчань поблизу Одещини військові у складі тактичних різнорідних груп відпрацювали дії з відбиття нападу противника в морі та надання допомоги судну що зазнало лиха.

“Варто зазначити, що основою проведеного збір-походу стали кораблі, катери та судна, які цього року були зведені у флотилію ВМС ЗС України, а керування силами здійснювалось з корабельного пункту управління”, – ідеться в повідомленні.

Фотогалерея:

збір-похід ВМС ЗСУ липень 2020_5 збір-похід ВМС ЗСУ липень 2020_3 збір-похід ВМС ЗСУ липень 2020_4 збір-похід ВМС ЗСУ липень 2020_2 збір-похід ВМС ЗСУ липень 2020_7 збір-похід ВМС ЗСУ липень 2020_морська піхота збір-похід ВМС ЗСУ липень 2020_МБАКи збір-похід ВМС ЗСУ липень 2020_6
<
>

“Відповідно до розподілу функцій за стандартами НАТО, флотилія і надалі буде працювати щодо набуття спроможностей з питань підготовки корабельного складу”, – заявили в Командуванні ВМС ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“, збір-похід відбувався і під час святкування Дня ВМСУ в Одесі 6 липня.

Читайте також:
Новий командувач ВМСУ Олексій Неїжпапа: “Нептун” добиває до Севастополя. Ми повернемось

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна