Боротися з вогнем на Луганщині допомагають пів тисячі військових Об’єднаних сил

 

Загалом майже 500 військовослужбовців Збройних сил України та близько 60 одиниць техніки зі складу Об’єднаних сил беруть участь в гасінні лісових пожеж на Луганщині.

Про це повідомили “Новинарні” в службі зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України (командувач – генерал-лейтенант Сергій Наєв).

“В Луганській області вже другу добу палають ліси. Вогонь перекидається на селища та житлові будинки. Є жертви серед цивільного населення. До гасіння пожежі задіяні потужні резерви. До ліквідації полум’я долучилися і Об’єднані сили. Так зараз майже 400 військовослужбовців Збройних сил України та близько 30 одиниць техніки активно допомагають гасити полум’я та ліквідовувати осередки загоряння. Задіяні підрозділи, які знаходяться в резерві та в районах відведення. Також залучені тилові підрозділи та військові пожежні команди.

Окрім цього, для надання невідкладної та першої лікарської допомоги задіяно лікарсько-сестринські бригади (на санітарному транспорті).

Для евакуації обпечених хворих працюють більше 15 екіпажів санітарних автомобілів та 8 вертольотів Мі-8”, – розповіли в КОС.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 7 липня поблизу Сєвєродонецька в Новоайдарському районі Луганської області загорівся ліс, протягом дня площа пожежі сягнула 85 гектарів і перекинулася на два сусідні селища – Осколонівку та Смолянинове. Вогонь знищив понад сотню будинків (разом із дачними).

Вранці 8 липня стало відомо загалом про п’ятьох загиблих і дев’ятьох госпіталізованих унаслідок пожежі.

Надзвичайники продовжують гасіння трьох осередків лісових пожеж на Луганщині – біля сіл Смолянинове, Капітанове та Воронове.

Нагадаємо, у квітні військові ЗСУ брали активну участь у гасінні лісових пожеж у Чорнобильській зоні відчуження.

Читайте також:
До гасіння пожеж на Луганщині залучили армію й Нацгвардію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна