Резніков прогнозує, що лідери “нормандської четвірки” можуть зустрітися в серпні

 

Віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков припускає, що наступна зустріч лідерів країн “нормандської четвірки” може відбутись у серпні.

Про це він сказав в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV в понеділок, 6 липня.

Він нагадав, що наступна зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії має відбутися після того, як буде зрозуміло, що виконані домовленості попередньої зустрічі, яка відбулася у Парижі у грудні 2019 року.

“Але я переконаний, що протягом серпня така зустріч можлива. За умови, що ми справді рухаємось назустріч”, — сказав Резніков.

Він також зазначив, що Росія може спеціально затягувати час. Або навпаки – якщо їй це буде вигідно.

Віцепрем’єр додав, що “ключів” до вирішення конфлікту є кілька — у Києві, Кремлі, Берліні, Парижі.

“У Вашингтоні є п’ятий ключ — питання, чи захочуть ним скористатися”.

Лідери країн “нормандської четвірки” – президенти України, Франції, РФ Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель – востаннє зустрілися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року та досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Із них частково виконаний тільки пункт про обмін полоненими.

30 квітня у форматі відеоконференції відбулися переговори міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та РФ – Дмитра Кулеби, Гайко Мааса, Жана-Іва Ле Дріана і Сергія Лаврова.

Читайте також:
Перед “нормандським самітом” в Парижі РНБО опрацювала п’ять варіантів дій для України, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна