Міносвіти закликає відтермінувати призов для випускників шкіл і коледжів

 

Міністерство освіти та науки звернулося до Міністерства оборони України з проханням перенести весняний призов у 2020 році для випускників закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

Відповідний лист від 3 липня за підписом в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета до Міноборони оприлюднили на сайті МОН.

“Враховуючи особливості проведення вступної та призовної кампаній 2020 року, зумовлені запровадженням карантину, яке призвело до перенесення термінів проведення вступної кампанії на серпень, Міністерство освіти та науки звертається з клопотанням про надання відстрочки від весняного призову випускникам закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти 2020 року, а також про ухвалення рішення щодо призову зазначених осіб уже під час осіннього призову, у разі якщо вони не продовжать своє навчання”, – мовиться в документі.

У листі зазначається, що ситуація, яка склалась у 2020 році, з паралельним проведенням вступної та призовної кампаній викликає великий суспільний резонанс, а також створює корупційні ризики, адже призвела до можливості ухвалення різних рішень на місцях щодо однакової категорії осіб.

Нагадаємо, у квітні Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження про відтермінування призову на строкову службу в армії із квітня-червня на травень-липень 2020 року.

Як інформувала “Новинарня“, в Україні всіх призовників до Збройних сил тестуватимуть на COVID-19.

Читайте також:
Право на освіту для призовників: “карантинна” проблема-2020 та як її вирішити

Зеленський пропонує збільшити штрафи за ухилення від мобілізації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна