Ветеран Олексій Скриба на візку піднявся на найвищу гору Львівщини

 

Учасники бойових дій, які на війні втратили кінцівки, почали підкорювати найвищу гору Львівщини Пікуй. Цими вихідними на вершину зійшов ветеран Олексій Скриба. 

Про це повідомив заступник начальника львівського Центру надання послуг учасникам бойових дій Євген Парвасюк, передає “Армія.Інформ”.

“Ми долучилися до цього сходження спільно з Львівською ОДА та волонтерською організацією “On 3 wheels — Фонд здійснення мрій”. Хоча нині карантин, і було дуже тяжко, але ми не втрималися та зробили це. Звичайно, через коронавірус залучили обмежену кількість людей”, – зазначив Євген Парвасюк.

Завдяки українському відповіднику спеціалізованого візка “джульєтка”, ветеран Олексій Скриба цими вихідними вперше підкорив вершину.

Ветеран ще до поранення на фронті захоплювався походами в гори.

На жаль, через травми, яких зазнав під час бойових дій, опинився на інвалідному візку. Проте не зламався та кинув виклик долі, пише видання.

За інформацією журналістів, подібні ініціативи Центру надання послуг учасникам бойових дій триватимуть і надалі.

Читайте також:
“На чотирьох – одна нога”. Як ветерани війни на протезах піднялися на Говерлу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна