У морській воді на пляжах Одеси виявили кишкову паличку

 

Морська вода біля узбережжя Одеси, проби якої взято на відстані 5 і 50 метрів від міських пляжів, не відповідає стандартам.

Про це повідомила журналістам завідувач відділом організації санітарно-епідеміологічних досліджень ДУ “Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” Олена Варецька.

“Проби морської води, взяті на відстані 5 і 50 метрів від міських пляжів, свідчать про наявність мікроорганізмів, які можуть викликати захворювання шлунково-кишкового тракту. Йдеться про забруднення за індексом ЛКП (лактопозитивні кишкові палички). Це означає, що морська вода не відповідає санітарно-мікробіологічним нормативам”, – цитує Варецьку “Укрінформ”.

Водночас вона додала, що пляжі для відпочивальників не закриватимуть, бо це порушення конституційних прав людини. Кожен має вирішувати самостійно: купатися чи ні.

За даними метеопоста, температура води біля узбережжя Одеси станом на 6 липня становить 24°С.

Фахівці Держпродспоживслужби ще 1 липня застерегли від купання біля 5 пляжів Одеси через так зване цвітіння води, спричинене розкладанням водоростей, не рекомендували також споживати виловлені біля берега рибу та інші морепродукти.

Отруйні речовини, які супроводжують “цвітіння” морської води, здатні накопичуватись в організмах морських мешканців, пояснили фахівці.

Як інформувала “Новинарня“, три популярні “курортні” країни відкрили кордони для українців. 

Читайте також:
Сонце, море і… COVID? Чи знищать коронавірус ультрафіолетові промені й солона вода

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.