У США під час заворушень на День незалежності загинули 32 людини, сотні – поранені

 

У США під час святкування Дня незалежності протягом 4-5 липня відбулися масштабні заворушення зі застосуванням вогнепальної зброї. Загинули щонайменше 32 особи, троє з них – діти 7, 8 і 14 років.

Найбільше постраждалих в Чикаго, де вогнепальні поранення отримали 72 людини. Для 17 з них вони виявилися смертельними, пише Daily Mail.

Серед вбитих – семирічна дівчинка, яка приїхала на вихідні до бабусі. Вона гралася з товаришами й родичами перед будинком. Раптово до майданчика під’їхала машина, з неї відкрили вогонь. Дівчинці куля влучила в лоб. Її відвезли до лікарні, проте медики констатували смерть.

Ще один масовий розстріл стався в іншому мікрорайоні Чикаго – Еглвуд. Як повідомили в поліції, четверо невідомих підійшли до компанії, яка святкувала День незалежності, і почали стріляти. Смертельне поранення в спину отримав 14-річний хлопчик. Ще четверо людей постраждали, серед яких хлопчики 11 і 15 років.

У мікрорайоні Роджерс-Парк поранення від невідомого стрілка отримала 10-річна дівчинка, яка перебувала в передпокої своєї квартири. Зловмисник відкрив вогонь – кулі пройшли крізь двері і влучили дитині в руку. Також поранення отримала жінка, яка перебувала з дівчинкою в одній кімнаті.

Зазначається, що жодного причетного до інцидентів досі не заарештували.

У Нью-Йорку внаслідок заворушень постраждали 40 осіб, щонайменше четверо – загинули.

В Атланті невідомі відкрили вогонь по машині, загинула 8-річна дівчинка, яка перебувала в салоні автомобіля разом із мамою та іншими дорослими.

Також заворушення зі стріляниною сталися в Балтіморі (вісім поранених, один вбитий), в Детройті (п’ять поранених, двоє убитих), в Грінвіллі (вісім поранених, двоє вбитих), Мемфісі (четверо поранених, один вбитий), Омасі (вісім поранених), Клівленді (четверо поранених), Сент-Луїсі (один поранений) і Філадельфії (четверо поранених).

Президент США Дональд Трамп відреагував на події і написав на своїй сторінці в твіттері, що в разі потреби він готовий вивести на вулиці національну гвардію.

“Кількість злочинів в Чикаго і Нью-Йорку зростає… Федеральний уряд готовий і здатний допомогти, якщо буде прохання”, – написав очільник Білого дому.

Читайте також:
У Канаді 51-річний стоматолог, переодягнувшись поліцейським, застрелив 16 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна