Москва відреагувала на заяви окупантів про приєднання ОРДЛО до Росії

 

Речнику президента Росії Дмитру Пєскову не відомо про швидке приєднання окупованих територій Донбасу до Російської Федерації, але підтримку Москви жителям Донбасу він обіцяє.

Про це в понеділок, 6 липня, пише російська служба “РБК”.

“Що стосується якихось кроків у бік Росії, я інформацією з цього приводу не володію”, – сказав він.

Прессекретар Володимира Путіна також додав, що надання російського громадянства жителям ОРДЛО (так званих “ДНР” і “ЛНР”) приймалося, виходячи з “суто гуманітарних міркувань”.

Пєсков заявив, що Москва продовжить підтримувати жителів Донбасу, оскільки “ми суттєво не наближаємося до моменту врегулювання ситуації на південному сході України”.

Напередодні колишній “прем’єр ДНР” Олександр Бородай під час з’їзду партії “Родіна” в Санкт-Петербурзі 4 липня заявив про можливе швидке приєднання ОРДЛО до Росії.
На його думку, де-факто невизнані “республіки” вже є частиною РФ. Бородай заявив, що багато жителів окупованого Донбасу брали участь у голосуванні за поправки в Конституцію РФ.

Читайте також:
Кремль відреагував на слова нового командувача ВМС про ймовірний наступ РФ з Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна