Кремль відреагував на слова нового командувача ВМС про ймовірний наступ РФ з Криму

 

Перший заступник глави комітету Держдуми Росії з оборони Андрій Красов заявив, що українську армію чекає провал, якщо вона зважиться на військову конфронтацію з РФ.

Таку думку він висловив після нещодавньої заяви нового командувача Військово-морських сил ЗСУ Олексія Неїжпапи в інтерв’ю журналістам про те, що Україна не відкидає “повномасштабну російську конфронтацію” та не виключає наступу російської армії на півдн Херсонської області.

“Все закінчиться для України сумно. В України є якась армія, вона проводить паради, але до реальних бойових дій збройні сили України не готові. Якщо вони зважаться на якусь провокацію, для України все може закінчитися дуже плачевно. Нехай згадають сумний досвід Саакашвілі”, – сказав Красов у коментарі російській службі “Інтерфаксу”.

Красов запевняє, що РФ “миролюбна країна і до війни, захоплення будь-яких територій Росія не готується”.

За його словами, Росія вітає “добросусідські відносини”, і чекала, що з новим президентом України повинна була наступити нормалізація, але, “на жаль, цього не відбувається”.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав заяву Неїжпапи “штучним нагнітанням” та додав, що  у Росії немає планів вторгнення в Україну.

“Це штучне нагнітання… жодним чином не сприяє врегулюванню ситуації на південному сході”, – цитує речника президента РФ “Риа-Новости”.

Що сказав Неїжпапа: цитата

“Ризики перетворення навчань “Кавказ-2020” ЗС Росії у вересня на широкомасштабний наступ на Україну? Для нашої країни загроза повномасштабної агресії з боку Російської Федерації актуальна з 2014 року, вона нікуди не зникала. Численні заходи оперативної та бойової підготовки збройних сил РФ спрямовані на відпрацювання дій, у тому числі проти України. На останніх масштабних стратегічних командно-штабних навчаннях по південному напрямку “Кавказ-2016” противник здійснив не тільки висадку свого десанту, а й імітував наші відповідні дії”

“Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, що якщо така станеться, то, на жаль, буде багато втрат – і наших воїнів, і цивільного населення. Багато зараз цього не розуміє, хоча в країні сьомий рік йде війна”.

“Не виключаю варіант, коли російські війська спробують прорватися з Криму на південь Херсонської області, щоб дати можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал. Ми готуємося”.

Читайте також:
Новий командувач ВМСУ Олексій Неїжпапа: “Нептун” добиває до Севастополя. Ми повернемось

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна