Зеленський про позицію РФ щодо особливого статусу Донбасу: ніхто не може ставити вимоги незалежній країні

 

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заклики російської сторони представити проєкт змін до Конституції про особливий статус Донбасу: він заявив, що від України ніхто нічого не може вимагати.

Про це він сказав журналістам у суботу, 4 липня, під час церемонії відкриття реконструйованого стадіону школи №1 у місті Южне, повідомляє УНІАН.

Коментуючи повідомлення про те, що РФ вимагала від Києва до 6 липня представити в рамках Тристоронньої контактної групи проєкт змін до Конституції України, які забезпечать у майбутньому особливий статус окремих районів Донбасу, Зеленський наголосив:

“Ніхто від України нічого не може вимагати – ми незалежна країна”

“Мені здається, що тут всім потрібно попрацювати над риторикою, тим більше, що це міжнародна риторика”, – додав президент.

Водночас він зауважив, що поки не готовий коментувати результати останньої зустрічі помічників лідерів країн “нормандського формату”, яка відбулася у Берліні напередодні, 3 липня.

“Скажу вам відверто – поки що я не готовий це коментувати. Мені сказали, що дуже непогано пройшла зустріч, предметно”, – зауважив Зеленський.

За словами президента, щодо результатів цієї зустрічі він проведе нараду з керівником свого офісу Андрієм Єрмаком та віцепрем’єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим, які брали участь в переговорах у Берліні.

Читайте також:
Зустріч політрадників Н4 в Берліні:
позиція України, ФРН і Франції розійшлася з російською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна