Щоб отримати воду в Крим, Росія може вдатися до ескалації на Донбасі, – аналітик

 

Щоб отримати дніпровську воду для Криму, Росія може вдатися до більшого застосування військової сили не на півдні України, а на Донбасі.

Таку думку висловив аналітик, переселенець із Луганщини Дмитро Снегирьов, який займається моніторингом ситуації на окупованій частині Донбасу.

“На мою думку, Росія піде на штучне загострення конфронтації на Донбасі, використовуючи саме ці території як важіль впливу на Україну з метою відновлення водопостачання в Крим”, – заявив громадський діяч, який очолює ГІ “Права справа”.

Він нагадав, що 1 липня у коментарі “РБК-Україна” командувач операції Об’єднаних сил Сергій Наєв розповів, що в українських військових немає даних про активізацію і підготовку атаки росіян з боку Криму, але ЗСУ веде роботу з підвищення бойових можливостей на цьому напрямку, і бойова служба переведена на посилений режим.

“На думку наших аналітиків, Росія не піде на безпосереднє вторгнення в Україну з території анексованого Криму”, – вважає натомість Снегирьов.

Він висловлює думку, що “пряме втручання Росії в Україну під гаслами відновлення водопостачання в Крим та покращення гуманітарної ситуації розглядатимуться нашими західними партнерами як акт прямої військової агресії і не матиме вже прихованої форми, як події на Донбасі. Отже, це призведе, як мінімум, до посилення санкцій проти РФ”.

“Головна тактика Росії – дистанціювання від факту окупації і збройної агресії проти України. Всі дії російської дипломатії і керівництва РФ направлені на те, щоб події на Сході України представити як ніби внутрішній конфлікт… На окупованих територіях Сходу України наразі відбувається накопичення і передислокація регулярних підрозділів збройних сил Росії. Зокрема, присутність російської батальйонно-тактичної групи була підтверджена СММ ОБСЄ”, – нагадав аналітик.

Читайте також:
Росія під прикриттям військових навчань може захопити дамбу на Херсонщині, – генерал США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна