Уряд надає 350 мільйонів на житло для військових

 

Кабінет міністрів виділив місцевим бюджетам 305 млн грн субвенції на придбання житла 262 військовим, які захищали Україну на Донбасі.

Про це в середу, 1 липня, повідомив представник уряду у ВР Василь Мокан у фейсбуці.

“Пропонується здійснити розподіл коштів відповідної субвенції держбюджету місцевим бюджетам у загальному обсязі 305,1 мільйонів гривень на виплату компенсації для 262 осіб”, – написав він.

Він також зауважив, що Кабмін ухвалив проєкт розпорядження про розподіл субвенції у розмірі 50 млн грн з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для сімей учасників бойових дій на території інших держав, визначених у абзаці першому пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, які потребують поліпшення житлових умов, на 2020 рік.

Також розподіл субвенції стосуватиметься осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, повʼязаних з перебуванням у цих державах, визначених пунктом 7 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2020 рік.

Згідно з повідомленням Мокана, пропонується провести розподіл коштів субвенції держбюджету місцевим бюджетам в загальному обсязі 50 мільйонів гривень на виплату грошової компенсації для 46 осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, та членам їх сімей.

Раніше на засіданні уряду прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував, що Кабінет міністрів виділить 305 млн грн на придбання житла майже 300 військовим, які захищали Україну на Донбасі.

Читайте також:
Житло в Києві отримав ще 31 український розвідник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна