У Києві затримали банду грабіжників, які вчиняли напади на приватні будинки

 

Працівники карного розшуку спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Києві та спецпризначенцями підрозділу КОРД затримали чотирьох членів озброєної банди, які вчиняли розбійні напади на приватні будинки в столиці та Київській області.

Про це у вівторок, 30 червня, повідомила пресслужба прокуратури міста Києва.

“В ніч на 30 червня 2020 року зловмисники проникли на територію приватного будинку та, погрожуючи зброєю, зв’язали потерпілу, після чого заволоділи належними їй грошовими збереженнями і коштовностями.
Завдяки оперативним діям правоохоронців нападників вдалося затримати всього за декілька хвилин після надходження повідомлення про злочин.

У ході проведення обшуків у затриманих вилучили вогнепальну зброю, бойові припаси, ювелірні вироби, знаряддя для злому замків, пластикові стяжки та велику кількість інших предметів, які можуть бути речовими доказами в інших злочинах.

Затриманими виявилися двоє громадян Грузії та двоє громадян України. Троє з них раніше судимі”, – розповіли в прокуратурі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру за ст. 257 (бандитизм) та ч. ч. 3, 4 ст. 187 (розбій), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

Зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.

Перевіряється причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів на території столичного регіону та встановлюються особи можливих спільників.

Читайте також:
У Боснії троє українців за дві доби пограбували 23 банкомати “Сбербанку Росії”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна