П’ять вагомих причин купити велосипед цього літа ℗

 

Є речі, які неможливо розучитися робити. Одна з таких – їзда на велосипеді. Навіть якщо останній раз ви керували двоколісним транспортом ще в дитинстві, то з легкістю зможете робити це і зараз. Все, що для цього потрібно, – тільки купити велосипед. Тим паче, чим старшою стає людина, тим корисніше для неї крутити педалі на свіжому повітрі.

Які переваги для здоров’я дає їзда на велосипеді?

Учені з Гарвардського університету нарахували як мінімум 5 вагомих причин, чому велотранспорт має бути не лише у дітей, але й у дорослих будь-якого віку. На думку вчених, регулярна їзда на велосипеді надзвичайно корисно впливає на організм:

  1. Знімає навантаження з суглобів. Якщо при ходьбі основне навантаження падає на коліна та кульшові суглоби, то при їзді на велосипеді задіюються й інші частини опорно-рухового апарату. В результаті навантаження на коліна зменшується.
  2. Аеробне тренування. Крутіння педалей – це ефективне кардіотренування, корисне для серця, судин та головного мозку. Крім того, під час аеробного тренування в організмі активніше виробляються ендорфіни, в результаті чого людина почувається активнішою та молодшою.
  3. Тренування для м’язів. Їзда на велосипеді – це і силове тренування. Зокрема допомагає накачати сідничні м’язи, квадрицепси, литки та мускули на підошвах. Крім того, велоїзда тренує м’язи живота, плечей та рук.
  4. Вправа на витривалість. Люди, які регулярно їздять на велосипеді, більш витривалі. Вони можуть легше підніматися сходами, довше стояти, ходити, утримувати рівновагу.
  5. Корисне тренування для кісток. Як з’ясували вчені, у людей, які регулярно крутять педалі, кісткова тканина міцніша, ніж у ровесників, які не займаються велоспортом.

Який велосипед краще купити?

Асортимент велосипедів, який пропонують українцям великі мережі магазинів, просто вражає: спортивні, гірські, шосейні та міські, дешеві та дорогі. Який серед них вибрати, залежить від того, де ви плануєте кататися і на який бюджет розраховуєте. Одними із найпопулярніших вважаються гірські моделі. Такий велосипед і по гірських стежинах пройде, і на міських вулицях на ньому буде дуже зручно.

Ну і, звичайно, краще вибирати варіанти відомих брендів: вони якісніші, надійніші та довше прослужать, ніж «безіменні».

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна