На Одещині напали на керівників національного природного парку “Тузлівські лимани”

 

У понеділок під час інспекції на території національного природного парку “Тузлівські лимани” напали на очільницю НПП Ірину Вихристюк та на її заступника Івана Русєва.

Про це написав сам Русєв у фейсбуці, інформують про інцидент й одеські засоби масової інформації.

Заступник керівника парку заявив про напад і побиття родиною бізнесменів, яких вони звинувачують у спробі захоплення заповідного лісу.

За словами Русєва, родина бізнесменів Саченків за підтримки “охоронного агентства” вчинили напад на нього, Вихристюк та начальника охорони парку Віталія Дімова, коли вони обстежували територію.

Зокрема, заступник керівника парку розповів, що Світлана Саченко увірвалась у машину, почала бити Вихристюк палкою й виривати волосся.

“Ми отримали травми, умовно можна сказати терпимі, дали свідчення поліції, їдемо на судмедекспертизу”, – зазначив він.

При цьому лідер одеського “Автомайдану” Віталій Устименко повідомив, що Русєву розбили перенісся і, ймовірно, зламали ребро. Активіст опублікував фото Русєва після інциденту.

За інформацією видання “Думская”, між Сергієм і Світланою Саченками та керівництвом нацпарку вже давно триває конфлікт.

У 2016 році бізнесмен намагався відстояти право полювати та рибалити на косі, що відділяє Тузловські лимани від моря.

А в січні 2020 року національний парк через суд заборонив Саченкам незаконно використовувати 30 гектарів заповідного Лебедівського лісу.

Читайте також:
“Будеш висіти на стовпі”: в Одесі заблокували автопробіг до “Дня перемоги” ОПЗЖ й Партії Шарія, до якого приєднався “слуга народу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна