В Україні запустили флешмоб з нагоди Дня Військово-морських сил

 

Представники Асоціації ветеранів Військово-морських сил України за підтримки та сприяння Командування ВМС ЗСУ пропонують провести флешмоб “День ВМС під Військово-морським прапором”.

Як відомо, 5 липня 2020 року в Україні відзначатиметься День Військово-морських сил ЗС України.

“Головна мета акції – на головних щоглах міст України здійняти прапор флоту як символ турботи й підтримки українським народом своїх Військово-морських сил – гаранта збереження морських володінь України та її морської безпеки”, – пише видання “Армія.Інформ”.

Також ініціатори пропонують оголосити початок проведення щорічного змагання серед учнівської молоді на кращу роботу з пошуку фактів, які пов’язуватимуть їхній рідний край і море.

“Усе це, на їхню думку, сприятиме широкому поширенню в країні традиції всенародного відзначення Дня Військово-морських сил та стане вагомим аргументом у справі відродження нашої країни як морської держави й активізує в українцях “морські риси” національного характеру”, – додають журналісти.

Нагадаємо, що традиційно в Україні День ВМС відзначають у першу неділю липня.

У цей день на морському вокзалі Одеси відбувається ритуал підняття Військово-морського прапора, прапорів розцвічування на кораблях та покладання в акваторії Одеського заливу з катерів на воду вінків й квітів на честь загиблих моряків.

Крім того, впродовж дня одесити та гості міста можуть оглядати бойові кораблі, катери, судна забезпечення, військову техніку і зразки озброєння національного флоту. І все це під запальні виступи військових музикантів із Центру військово-музичного мистецтва ВМС Збройних Сил України. Завершується свято завжди також феєрично – концертом на Дерибасівській.

Проте цього року карантин наклав своє вето на улюблені заходи шанувальників морських традицій й безліч із них взагалі не відбудуться, а деякі пройдуть дистанційно.

Читайте також:
На буксирі “Яни Капу” підняли кримськотатарський прапор. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна