Доба ООС: окупанти на Луганщині застосовують 122-мм артилерію, ЗСУ – без втрат

 

Протягом 28 червня збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню.

Як повідомили у пресцентрі штабу ООС, ворог застосував при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 82-ох мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок), неподалік від Луганського ворог тричі обстрілював оборонні укріплення ЗСУ застосувавши артилерійські системи калібру 122 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

По захисниках Миронівського противник вів вогонь з мінометів 82-го калібру.

Пізніше агресор активізувався біля Новозванівки, де задіяв ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок), загарбники використали гранатомети різних систем, кулемети та стрілецьку зброю поблизу Старогнатівки, Авдіївки та Водяного.

Крім того, минулої доби окупанти наразили на небезпеку цивільне населення, підступно обстрілявши населений пункт Північне, поблизу Торецька. Російсько-окупаційні війська випустили ракету з ПТУРа, яка потрапила на подвір’я житлового будинку.

Також осколки пошкодили сусідні будівлі. Жертв серед цивільного населення немає.

За минулу добу втрат серед українських захисників немає.

За даними розвідки, 28 червня українські захисники знищили двох та поранили одного загарбника.

Від початку поточної доби, станом на 7:00, російсько-окупаційні війська двічі порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” ворог двічі обстріляв українські позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населеного пункту Хутір Вільний.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна