Винищувачі США перехопили військові літаки РФ біля Аляски

 

Два російських військових літаки, що перебували на відставні 80 км від острова Унімак, недалеко від Аляски, були перехоплені американськими винищувачами.

Про це повідомив у четвер, 25 червня, генерал Терренс Дж. О’Шонессі, командувач штабу повітряної оборони Північної Америки (NORAD), інформує The Washington Times.

Це вже п’ятий схожий інцидент протягом місяця в цьому районі, але порушення повітряного простору США або Канади не відбулося. Російські літаки були ідентифіковані як Іл-38, що входять до складу морського розвідувального патруля.

Представник NORAD Кемерон Хіллер уточнив, що це дев’ятий такий інцидент біля узбережжя Аляски або Канади в 2020-му році. Однак він підкреслив, що всі такі взаємодії “безпечні і професійні”.

“Відтоді як Росія відновила діяльність дальньої авіації в 2007 році, в середньому було близько семи перехоплень на рік”, – сказав Хіллер.

Шість днів тому російські винищувачі перехопили над Охотським морем два американські стратегічні бомбардувальники B-52H, які летіли на значній відстані від державного кордону Росії.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно винищувачі США перехопили стратегічні бомбардувальники РФ біля Аляски.

Читайте також:
Минулоріч винищувачі НАТО в Європі 290 разів перехоплювали військові літаки РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна