Нацуніверситет оборони вперше випустив слухачів курсів лідерства тактичного рівня

 

У Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбувся урочистий випуск понад 100 слухачів курсів лідерства стратегічного (L4), оперативного (L3) та  вперше тактичного (L2) рівнів.

Про це в п’ятницю, 26 червня, інформують у пресцентрі військового вишу.

Ідея запровадження курсів лідерства обумовлена змінами в системі військової освіти, розпочатих ще у 2018 році.

Зокрема, нова система військової освіти передбачає широке використання досвіду підготовки офіцерських кадрів в системах військової освіти країн-членів НАТО.

І вже з 2021 року університет планує повністю перейти на перспективну систему військової освіти, яка передбачає серйозну кореляцією з кар’єрою офіцера, коли кожному наступному призначенню на вищу посаду передує обов’язкове підвищення рівня військової освіти.

“Ми робимо все для того, аби принципово змінити весь навчально-виховний процес, спрямовуючи наближення нашої системи підготовки військових фахівців до стандартів НАТО. Завдяки науково-педагогічному складу Національному університету оборони України ви отримали всю необхідну інформацію, аби в подальшому реалізувати себе на відповідних посадах”, – сказав перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак.

Чого навчають офіцерів на курсах лідерства

На рівні L-2 слухачі вивчали бригадну тематику, а на L-3 ‒ виключно оперативну: навчання відбувалося в об’єднаних, змішаних групах без урахування спеціалізації, оскільки за стандартами НАТО оперативний рівень передбачає ведення об’єднаних, міжвидових операцій і, відповідно, пов’язану з цим специфіку організації освітнього процесу.

Відповідно, L-4 ‒ це стратегічний рівень, що базується на основах оборонного менеджменту, оборонного планування та прийнятті стратегічних рішень у безпековому секторі.

Програма лідерських курсів для офіцерів за структурою та змістом ‒ це рівень сучасних бізнес-шкіл стратегічного менеджменту.

Під час навчання слухачі опанували навчальні програми, розроблені на основі вивчення потреб реалізації оборонної реформи в Україні та вимог до підготовки військових фахівців тактичної, оперативної та стратегічної ланок управління в сучасних умовах.

По завершенню курсів офіцери здобули дипломи про професійну кваліфікацію – професіонал у сфері оборони, офіцер військового управління тактичного, оперативно-стратегічного (оперативно-тактичного) рівня та право обіймати посади відповідного рівня.

Читайте також:
Герой-комбриг і командувач ДШВ – серед випускників Нацуніверситету оборони-2020

“Як у Вест-Пойнті”: випуск 650 офіцерів Академії сухопутних військ на Львівщині вразив новою стилістикою

В Українській військово-медичній академії – ювілейний випуск. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна