На Донбасі збільшилася кількість снайперів спецпідрозділів РФ, – розвідка

 

Протягом 2020 року на окупованому Донбасі фіксують збільшення кількості снайперського озброєння і снайперських груп із різних підрозділів спецпризначення РФ.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає “Укрінформ”.

“Також ми відмічаємо збільшення кількості снайперського озброєння та снайперських груп. І тут мова йде не лише про снайперський підрозділ ФСБ, інформація про який наявна у відкритих джерелах, але й про інші підрозділи спецпризначення – вони відточують свою майстерність на нашій території в бойових порядках”, – заявив він.

Скібіцький зазначив, що ГУР МОУ постійно моніторить поставки озброєння та військової техніки з території РФ на окуповані території через непідконтрольні ділянки кордону, як і їх бойове застосування на нашій території.

Зокрема, у цьому році вдалося збити російський безпілотний літальний апарат “Застава”, який перебуває на озброєнні тільки в російській армії.

Крім того, воєнна розвідка продовжує фіксувати застосування російських систем радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки, які були прийняті на озброєння РФ, починаючи з 2012 року.

“Бачимо, як росіяни заходять на нашу територію, здійснюють випробування та використання у бойових умовах своїх нових систем озброєння та техніки. Після цього вони повертаються на територію РФ для модернізації та підготовки з метою подальшого застосування у бойових діях”, – розповів Скібіцький.

Як інформувала “Новинарня“, в ОБСЄ заявили, що окупанти ховають танки і артилерію в житлових кварталах ОРДЛО.

Читайте також:
Російські снайпери обстрілюють позиції ЗСУ з “сірої зони”, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна