На буксирі “Яни Капу” підняли кримськотатарський прапор. ФОТО

 

У день кримськотатарського прапору, який відзначається щороку 26 червня, на рейдовому буксирі “Яни Капу” урочисто підняли національний прапор корінного народу Криму.

Про це в п’ятницю, 26 червня, інформують у пресцентрі Командування Військово-морських сил ЗСУ.

Зазначається, що святковий захід очолив заступник командувача національного флоту капітан 1 рангу Олексій Доскато.

Фото: пресцентр ВМС ЗСУ

Він підкреслив, що військові моряки пам’ятають, як кримські татари одні з перших підтримали українських захисників під час окупації військових частин росіянами та допомагали полоненим під час інциденту в Керченській протоці у 2018 році.

“Ми пишаємося нашими побратимами – кримськими татарами, які разом з нами боронять нашу неньку Україну. Я впевнений, що в українському Криму знову замайорять два прапори – державний прапор України та прапор кримськотатарського народу”, – зазначив Доскато.

Фото: пресцентр ВМС ЗСУ

Серед запрошених гостей, окрім військовослужбовців кримськотатарського походження, були присутні представники кримськотатарської громади Одещини.

Мєр‘єм Джелілова як голова організації, подякувала Командуванню українського флоту за постійну підтримку кримських татар.

Читайте також:
В окупованому Криму під наглядом силовиків вшановували жертв депортації кримськотатарського народу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна