Україна внесла 175 пам’яток Криму до держреєстру

 

Кабінет Міністрів України на засіданні в четвер, 25 червня, прийняв постанови “Про внесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України (АР Крим)” та “Про внесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України (м. Севастополь)”.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Відповідно до документів, у реєстр внесели 175 об’єктів культурної спадщини національного значення, розташованих на тимчасово окупованій території Кримського півострова – 164 в АР Крим і 11 – у місті Севастополь.

Також ці об’єкти виключені зі Списку обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР.

У переліку – Ханський палац у Бахчисараї, генуезькі фортеці в Судаку та в Феодосії, палац “Ластівчине гніздо” в Гаспрі, Воронцовський, Лівадійський палац та інші визначні місця.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно окупанти ліквідували два природні заповідники в Криму.

Читайте також:
Новий міністр культури Ткаченко прокоментував приватну співпрацю з Росією в серіальному виробництві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна