Прокуратура відкрила провадження на контрактників ДШВ, які вгамовували нетверезих строковиків

 

На загальновійськовому полігоні в Житомирській області під час усунення наслідків негоди п’ять військовослужбовців строкової військової служби, два з яких ексконтрактники, перебували в нетверезому стані.
На військовослужбовців, які несли службу в наряді, правоохоронці відкрили кримінальне провадження, коли ті намагалися вгамувати нетверезих армійців.

Про це в середу, 24 червня, повідомили в пресцентрі 199-го навчального центру Десантно-штурмових військ ЗСУ.

“Ексконтрактники підбурювали нетверезих строковиків до непокори: відмовитися від виконання завдання – усунути наслідки негоди, через яку військова частина залишилася без енергопостачання”, – переповідають обставини інциденту в пресслужбі навчального центру.

Зазначається, що ініціатори непокори – двоє колишніх військовослужбовців військової служби за контрактом, які раніше проходили службу в бойових частинах ДШВ.

Але за систематичне вживання спиртних напоїв та не вихід на службу, з ними був розірваний контракт та переведено на строкову службу з подальшим переміщенням до частини забезпечення.

Також збоку нетверезих військових була спроба фізичного насильства та протиправних дій до чергового офіцера.

“Для припинення протиправних дій нетверезих військовослужбовців, були задіянні військовослужбовці, які несли службу в наряді. Нетверезі строковики спровокували їх на застосування фізичної сили. Наслідків так званого побиття майже немає. Проте, по даному факту зареєстроване кримінальне провадження, проводиться службове розслідування та слідчі дії”, – підкреслюють в 199-му навчальному центрі.

Зазначається, що факт алкогольного сп’яніння зафіксували представники Військової служби правопорядку, які прибули на місце події та встановили, що строковики знаходяться в стані алкогольного сп’яніння: від 1,2 до 2,4 проміле.

Також командуванням військової частини направлено повідомлення про можливе вчинення кримінального правопорушення військовослужбовцями, передбаченого статтями 402 та 405 КК України, факти якого військова прокуратура, на думку командування, проігнорувала.

Читайте також:
У Львові за кермом затримали нетверезого співробітника СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна