Зеленський вручив ключі від нових помешкань постраждалим від вибуху на Позняках

 

У четвер, 25 червня, президент Володимир Зеленський передав ключі від нового житла постраждалим від вибуху, що стався 21 червня в одній із багатоповерхівок столичного району Позняки.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Ключі від усіх 40 квартир ми видамо протягом найближчих днів. Зараз перші 12 квартир ми хочемо віддати тим сім’ям, де діти, я думаю, це зрозуміло, і окремо ми дали квартири Анастасії, яка втратила всю сім’ю, і Анатолію, який втратив батька”, – сказав Зеленський.

Йдеться про нові квартири в ЖК “Кришталеві джерела”, в яких треба зробити ремонт. Цей комплекс розташований у Голосіївському районі на околиці Києва.

Володимир Зеленський звернувся до міського голови Віталія Кличка з проханням допомогти у цьому постраждалим мешканцям багатоповерхівки.

Як писала “Новинарня“, потужний вибух у десятиповерховому житловому будинку стався близько 10:00 у неділю, 21 червня. За попередніми даними ДСНС, вибухнула газоповітряна суміш, але остаточний висновок щодо причини вибуху дасть експертиза.

Одразу було відомо про одну загиблу – жінку 1943 року народження. За попередньою інформацією, це власниця квартири на сьомому поверсі, де стався вибух.

Ще трьох осіб рятувальники оперативно звільнили з-під завалів, загалом 23 людини з постраждалого під’їзду було евакуйовано.

Увечері того ж дня з-під завалів розкопали тіла ще двох мешканців будинку: жінки 1974 року та чоловіка 1991 року народження.

Як з’ясувалося згодом, ідеться про матір та сина, які мешкали в квартирі на шостому поверсі – під тією, де стався вибух. Доля їхнього чоловіка та батька (1976 р.н.), який також залишився під завалами, відповідно залишалася нез’ясованою.

З усієї сім’ї врятувалася тільки 18-річна Анастасія Недашківська, яка перед вибухом зайшла у ванну кімнату. З напівзруйнованої квартири вона вибралася самостійно, відбувшись подряпиною на нозі. Дівчина втратила одразу всю сім’ю – батьків і брата.

Вибух пошкодив конструкції 4-8 поверхів. Загалом у цій секції розташовано 40 квартир.

Як заявив міський голова Віталій Кличко, швидше за все, будинок доведеться демонтувати.

22 червня мер Кличко заявив, що столиця готова виділити з резервного фонду бюджету 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми мешканців пошкодженого будинку.

У ніч із 21 на 22 червня роботи довелося тимчасово призупинити через те, що стіна будинку, яка виходить у двір, почала деформуватися й виникла загроза обвалу.

Рятувальники поставили спеціальні розпірки, щоб надати конструкції стійкості, й продовжили роботу по троє, розбираючи конструкції фактично вручну для зменшення ризику.

Вночі 23 червня вони знайшли тіло п’ятого загиблого внаслідок вибуху в будинку на столичних Позняках.

Читайте також:
У мережі з’явилося відео моменту вибуху в будинку на Позняках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.