Омбудсман і профспілки засудили “слугу народу”, яка виступила за стерилізацію малозабезпечених жінок

 

Уповноважена з прав людини Людмила Денисова засудила виступ народної депутатки від партії “Слуга народу”, голову Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової. Представниця монобільшості заявила, що в безробітних народжуються діти “низької якості”, також ставила за приклад політику стерилізації малоосвічених і малозабезпечених жінок.

“Рішуче засуджую будь-які заклики до таких методів, як примусова кастрація, стерилізація людини, заяви про поділ на якісних і неякісних дітей”, – заявила Денисова.

“У Загальній декларації прав людини та в Міжнародних пактах про права людини проголошено, що кожна людина має володіти всіма зазначеними у них правами і свободами без будь-якої різниці за такими ознаками, як раса, колір шкіри, народження, національне або соціальне походження або інших обставин”, – зазначила омбудсвумен.

У свою чергу постійна комісія ради Федерації профспілок України з питань рівності прав жінок і чоловіків вимагає усунути Третьякову з посади голови профільного комітету.
Про це йдеться у відкритому листі комісії ФПУ до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Скандальний виступ Галини Третьякової мав місце на онлайн-конференції Київської школи економіки.

“Великобританія дуже жорстока до тих, хто не працює. У них навіть колись був заступник міністра соцполітики, який сказав, що той, хто хоче отримати соціальну допомогу, повинен бути стерилізований. Ось така жорстока політика. Хочу сказати, що дуже часто Лі Куан Ю згадують, що там дуже хороший Сінгапур – Лі Куан Ю стерилізував жінок, у яких не було вищої освіти”, – розповіла Третьякова.

Вона заявила, що держава має підтримувати “захисників і годувальників”, а бідним та тим, хто “не має фінансової грамотності”, грошей давати не слід. Зокрема, на її думку, не варто надавати фінансову підтримку за народження дитини безробітним.

Комісія Федерації профспілок вважає таку позицію “антисоціальною та антигуманною”.

Читайте також:
“Захищати тільки тих, хто щось утратив на війні”. Третьякова зі “Слуги народу” хоче скасувати пільги для ветеранів-контрактників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна