Затоплення на Заході України перевищує масштаби 2008-го року, – Шмигаль

 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав ситуацію в підтоплених районах Західної України критичною.

Про це він написав у середу, 24 червня, у телеграмі.

“Проінспектували рівнинну частину. Зрозуміло, що ситуація критична. Фактично, затоплення перевершує масштаб 2008 року. Затоплена районна лікарня в місті Галич, проводиться евакуація хворих. Є певні ускладнення через те, що там є пацієнти з коронавірусом”, – зазначив Шмигаль.

Очільник уряду також проінспектує гірський район.

24 червня прем’єр-міністр Шмигаль та очільник МВС перебувають з робочою поїздкою в Івано-Франківській області.

Там глава уряду координуватиме діяльність органів влади та перевірить, які заходи вживаються для подолання наслідків негоди на території західних областей України.

Як інформувала “Новинарня“, на Заході України негода знеструмила 120 населених пунктів, троє людей загинули.
Наслідки негоди в західних областях України, як заявили в уряді, розглянуть на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбудеться 25 червня під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.
Напередодні президент Володимир Зеленський обговорив з урядом питання допомоги людям, які потерпають від повеней і сильних опадів на Заході України, і поставив завдання – відправити до постраждалих регіонів гуманітарний вантаж.

Читайте також:
Великі паводки були і в невирубаних Карпатах, – синоптик Наталка Діденко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна