На Рівненщині внаслідок вибуху на мітингу отримав контузію начальник патрульної поліції, ветеран АТО Сергій Мерчук

 

У місті Березне на Рівненщині під час мітингу в натовпі вибухнув піротехнічний виріб, внаслідок цього постраждав начальник управління патрульної поліції області, ветеран АТО Сергій Мерчук.

Інцидент стався 23 червня. Як поінформували в пресслужбі патрульної поліції Рівненської області, Мерчук намагався відбити ногою піротехніку, кинуту одним із протестувальників, щоб не постраждали інші громадяни. Однак піротехнічний виріб вибухнув.

Як повідомив “Новинарні” сам Сергій Мерчук 24 червня, він отримав контузію, закриту черепно-мозкову травму та незначні забої. Зараз він перебуває на лікуванні у стаціонарі.

У Березному мітингом із сутичками зустрічали двох одіозних нардепів – Іллю Киву з “Опозиційної платформи – За життя” та депутата від “Слуги народу” Сергія Литвиненка.

Кива приїхав на відкриття офісу громадської організації “Патріоти за життя”, яку називають “силовий блок ОПЗЖ”, а Литвиненко – на зустріч з виборцями.

Місцеві мешканці зібралися біля приймальні “слуги народу” і хотіти почути від нардепа пояснення його заяв про “особливий статус Донбасу” і легітимізацію бойовиків “ЛНР” і “ДНР”.

Близько 16:00 Сергій Литвиненко втік із зустрічі, учасники мітингу почали його наздоганяти. Як повідомляють поліцейські, прихильники “слуги народу” стали на його захист. Між опонентами виникли сутички, під час яких і пролунав вибух, де постраждав начальник управління патрульної поліції Рівненщини Сергій Мерчук.

Правоохоронці затримали 15 найбільш агресивних учасників та вилучили п’ять автомобілів.

У “Національному корпусі” заявили про затримання поліцією керівника місцевого осередку їхньої партії Ігоря Сухого.

“Вчора нардеп Сергій Литвиненко приїхав на рідну Рівненщину разом з Іллею Кивою. Не тільки з Кивою, а ще з тітушками, яких вони представляли як “радикалів”, які відреагували на “ініціативи” Литвиненка по Донбасу. Ні, я впевнена, що на його “ініціативи” можна і треба реагувати, і на Рівненщині точно були, і є люди, яким це не подобається. Але на цю зустріч до приймальні не було допущено випадкових людей”, – написала у фейсбуці народна депутатка від партії “Голос” Соломія Бобровська.

“Сергій Мерчук керує патрульною поліцією Рівненщини від її створення. Вихованець “Національного альянсу”, учасник Революції Гідності у “Волинській сотні”, боєць полку “Азов”. Він був серед поліцейських, які охороняли це зборище. Невідомі викинули з машини вибуховий виріб. А Сергій намагався відкинути його, щоб ніхто не постраждав. Стався вибух”, – зазначила Бобровська, яка є уродженкою Рівного.

На її думку, сутички відбулися через “двох суб’єктів, які приїхали на Рівненщину цілеспрямовано качати ситуацію”.

“Але така робота поліції – охороняти всіх”, – додала вона.

У коментарі “Новинарні” Сергій Мерчук розповів, що наразі не встановлено, хто кинув піротехнічний засіб (здогадно, світло-шумову гранату). За його словами, це можуть бути “як одні, так і інші”.

Як повідомила пресслужба ГУ НП, за фактом події відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).
Також відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України.

Як інформувала “Новинарня“, нардепи вимагають у СБУ покарати Киву за вислови про Львівщину як “колиску фашизму”.

Читайте також:
Комітет Ради підтримав постанову про відставку Авакова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна