Євросоюз і ВООЗ передали запас засобів захисту до понад 50 лікарень України

 

Європейський Союз та Всесвітня організація охорони здоров’я передали українським лікарням засоби захисту від коронавірусу.

Про це у вівторок, 23 червня, інформує пресслужба Представництва ЄС в Україні.

Допомогу отримали більше 50 закладів охорони здоров’я у різних регіонах. Мова про маски, халати, окуляри та інші засоби захисту для медичних працівників. Цих запасів їм має вистачити на місяць.

Вантаж прибув до України сьогодні вранці до аеропорту “Бориспіль”.

“Зараз, коли в Україні вже більше шести тисяч інфікованих серед медиків, ця допомога є особливо доречною. Більше 50 лікарень з різних регіонів України тепер зможуть забезпечити свої місячні потреби у захисних засобах. Ми не лише доставляємо засоби захисту, але й прагнемо забезпечити підтримку для їхнього належного використання, а також інші види підтримки, лабораторну і діагностичну спроможність, щоб урятувати більше життів”, – зазначив посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

Нагадаємо, допомога є частиною пакету підтримки від ЄС у розмірі 190 млн євро, передбачених для України у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Читайте також:
Польща передала військовому госпіталю Києва обладнання для боротьби з COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна